В Москва започна поредната голяма пресконференция на Владимир Путин

https://mreja.bg/jalto/v-moskva-zapochna-porednata-golyama-preskonferenciya-na-vladimir-putin/75602 Mreja.bg
В Москва започна поредната голяма пресконференция на Владимир Путин


Почти 1900 журналисти участват в тазгодишната голяма пресконференция на руския президент Владимир Путин, започнала днес в Центъра за международна търговия в Москва, предаде ТАСС.

Повечето присъстващи репортери представляват регионални медии от Русия. В залата работят и журналисти от федерални и чуждестранни средства за масова информация.

Путин винаги се подготвя предварително за този вид общуване с медиите, отбелязва агенцията. И този път, както разказа говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, няколко дни преди пресконференцията държавният глава е разговарял с министрите, вицепремиерите и с шефове на федерални агенции, за да актуализира информацията за социално-икономическото положение в страната.

Путин се среща с журналисти на подобни големи пресконференции всяка година от 2001 г. досега с изключение на периода от 2008 до 2012 г., когато бе премиер на Русия. През последните години този вид мащабни прояви се организират през декември и фактически се прави равносметка за годината.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.