Тропическата буря Кроса уби човек в Япония, а над 20 са ранени

https://mreja.bg/jalto/tropicheskata-burya-krosa-ubi-chovek-v-yaponiya-a-nad-20-sa-raneni/58024 Mreja.bg
Тропическата буря Кроса уби човек в Япония, а над 20 са ранени


Опасения от небивало силни дъждове са обхванали днес Югозападна Япония, където наближаващият тайфун Кроса взе една жертва, а има и леко ранени, съобщават медии, цитирани от Франс прес.

Отслабнал до "сурова тропическа буря" според международните критерии, възприети и в Япония, Кроса предизвика на много места сериозни нарушения в движението на транспорта. В ранния следобед днес бурята стигна до префектура Хирошима на основния остров от архипелага - Хоншу. Скоростта на поривистите ветрове, които я съпътстват, достига 144 км/ч, предава БТА.

Според властите, цитирани от японската телевизия Ен Ейч Кей, най-малко 21 души са леко ранени. Агенция Джиджи съобщи за загинал мъж, отнесен в океана.

"Трябва да останем бдителни, защото следобед се очакват още повече дъждове", заяви за АФП служител по борба с бедствията от югозападната префектура Токушима. Очакват се и рекордни валежи - до 1,2 метра за денонощие. Властите се опасяват също от наводнения, свлачища и приливи.

Специални екипи са спасили над 20 души в префектура Оита, попаднали в клопка при внезапно прииждане на местна река.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.