Трима пушачи на е-цигари починаха в САЩ за ден

https://mreja.bg/jalto/trima-pushachi-na-e-cigari-pochinaha-v-sasht-za-den/64168 Mreja.bg
Трима пушачи на е-цигари починаха в САЩ за ден


В САЩ в петък бяха регистрирани 3 нови случая на смърт от белодробни болести на пушачи на електронни цигари, съобщи „Ел Паис“. Първият случай бе обявен от медицинските власти на щата Индиана – тежко белодробно заболяване. Няколко часа по-късно Департаментът за обществено здраве в Лос Анджелис оповести за друг случай в Калифорния, последва го и щатът Минесота, предава "Канал 3".

Това са третият, четвъртият и петият регистрирани случаи в САЩ на смърт на пушачи на е-цигари, другите два са в Илиноис през април и в Орегон. Не бяха оповестени подробности за пациентите.

Тези дни медицинските власти в Съединените щати посочиха, че са налице 450 случая на хора с тежки белодробни проблеми, свързани с електронните цигари. В 33 щата се провеждат изследвания на тази епидемия, като пушачите с подобни устройства са призовани да не ги ползват, докато не се установи точната причина за горните заболявания, евентуално свързана с опасен химически компонент.

От своя страна Конгресът също разследва главните компании, които произвеждат и продават електронни устройства за пушене, за влиянието на продукцията им върху здравето. Особена тревога предизвиква голямата популярност на е-цигарите сред подрастващите. Под лупа е и Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA), която започна да контролира продажбите на електронни цигари преди 3 години.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.