Третокласник от Пазарджик взе изпит за кандидат-гимназисти към Кеймбридж отлично

https://mreja.bg/jalto/tretoklasnik-ot-pazardzhik-vze-izpit-za-kandidat-gimnazisti-kam-keymbridzh-otlichno/57348 Mreja.bg
Третокласник от Пазарджик взе изпит за кандидат-гимназисти към Кеймбридж отлично


Йордан Иванов или както се е нарекъл Дан от Пазарджик пребори изпит по английски език на университета Кеймбридж, на който се явяват кандидат-гимназисти, съобщи бТВ.

„Казвам се Дан. На 10 години съм и уча в училище "Васил Левски". Обичам да играя, а освен това ми доставя удоволствие и да рисувам. Посещавам и театрално училище. В театъра, който е зад мен съм бил не само, за да наблюдавам други хора как играят, но за да участвам и самият аз. Също така ходя на уроци по фехтовка с баща ми, а освен това и на уроци по английски език, където получавам много знания”, това момчето казва за себе си на много добър английски.

На изпита по английски за кандидат-гимназисти към университета Кеймбридж няма нито една грешка.

„На 3-годишна възраст проговори на английски и в началото не му обръщах внимание, докато се заслушах, че води цели диалози, докато си играеше. Тогава го помолих да ми преведе какво казва и той съвсем беше наясно какво се говори. По това време в града ни нямаше школи, които да поемат толкова малки деца, така до 6-годишна възраст той се самообучаваше. Вкъщи не можехме да му помагаме много, защото нито аз, нито татко му сме англоезични”, казва майката на момчето Герхана Николова.

„Аз винаги съм вярвала в него и съм му го показвала, но понякога в стремежа си да не го надценя и по този начин да му направя лоша услуга съм му казвала, че не е важен резултатът, важно е на каквото и състезание да отиде, да се забавлява и накрая той да е доволен от себе си”, допълва майката.

В училище Дани предпочита да го наричат с английско му име Дан, което си измислил сам. Майка му казва, че се сеща много по-бързо за думите на английски, отколкото на български. Той не изостава с отличен успех обаче по нито един от другите предмети, а освен усета към чужди езици, има и други таланти – посещава театрална школа, рисува.

С толкова много таланти пред Дан все още търси това, което го прави най-щастлив. Какъвто и да е изборът му занапред, той ще има успех, защото прави всичко с любов и желание и усеща подкрепата на родителите си.

„Да искаш да знаеш и… да ти е забавно”, това според него е ключът към успеха.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.