Тръмп ще опита да намали разходите отбрана в следващите бюджети

https://mreja.bg/jalto/tramp-shte-opita-da-namali-razhodite-otbrana-v-sledvashtite-byudzheti/57514 Mreja.bg
Тръмп ще опита да намали разходите отбрана в следващите бюджети


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще се опита да намали разходите за отбрана в следващите бюджети, след като увеличаваше отделяните за целта средства през първите си години на поста, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Очаква се тази седмица контролирания от Републиканската партия Сенат да гласува за подкрепян от Тръмп бюджет, който включва 738 милиарда долара разходи за отбрана. С него бюджетният дефицит ще достигне близо 1 трилион долара. Бюджетът вече е одобрен от Камарата на представителите.

"Сега имаме много силна армия. Много по-силна след последния бюджет. И тогава, в някакъв много скорошен момент, ще мога да се върна към съкращаване на разходите", заяви Тръмп вчера в интервю за кабелната телевизия "Си спан".

Всички внесени от президента на САЩ бюджети от 2017 г. насам увеличаваха разходите за отбрана. Той обвинява предшествениците си, че са отслабили армията. Някои републикански политици обаче го обвиняват за нарастването на бюджетния дефицит, смятайки го за финансово безотговорно, припомня Ройтерс.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.