Топ импровизатори от три континента идват за четвърти път в София

https://mreja.bg/jalto/top-improvizatori-ot-tri-kontinenta-idvat-za-chetvarti-pat-v-sofiya/64618 Mreja.bg
Топ импровизатори от три континента идват за четвърти път в София


За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в жанра на спонтанния театър по време на Международен импро фестивал от 23 до 29 септември.

Този път той е посветен на тъмната и светлата страна на комедията, предлагайки на публиката различни шоу формати - от забавни със своята лекота и абсурдност, до изпълнени с тъмен хумор и драматични импровизации, обяснява организаторът на събитието Златин Цветков (основател на "ШиЗи импро театър"), предаде БТА.

Камерната сцена на "Сълза и смях" ще посрещне трите най-популярни импро трупи в Европа, които, освен че ще демонстрират своя безспорен театрален талант, ще водят и 25 уъркшопа върху специфични импровизационни методи и стилове.

Във фестивалната програма ще се включат и професионални групи от 12 държави, сред които САЩ, Великобритания, Испания, Португалия, Франция и Израел. Те ще забавляват и вдъхновят публиката с различни импро формати.

В първите два дни на програмата са спонтанните шоута на най-добрите български импро трупи, в останалите четири дни - международните гости ще представят програмата си на английски.

"Най-добрите импровизатори на Стария континент привличат зрителите навсякъде по света, защото имат огромен опит и богат диапазон от начини да забавляват, разказва Цветков. Почитателите на жанра в София ще имат уникалната възможност да видят най-популярните трупи, които в различните вечери ще играят коренно различни представления. Това ще бъде импро коктейл от качествена забавна спонтанност".

Всеки от шестте фестивални дни публиката ще има шанса да се наслаждава на 3-часови комедийни шоупрограми. Импровизаторите ще създават сцени и цели сюжетни линии само по думи, зададени от публиката - без сценарий, без декори и костюми, но с много позитивна енергия и добро настроение.

Към професионалните групи ще се присъединят и любители на спонтанното изкуство, както и смесени групи от съпътстващите уъркшопи. Кулминацията на всяка вечер ще бъдат "светлите" и "тъмните" шоута на гост-преподавателите, които ще покажат различните нюанси в спектъра на комедията.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.