"Стомана индъстри": Не са истина внушенията, че източваме язовир "Студена"

https://mreja.bg/jalto/stomana-indastri-ne-sa-istina-vnusheniyata-che-iztochvame-yazovir-studena/75682 Mreja.bg
"Стомана индъстри": Не са истина внушенията, че източваме язовир "Студена"


Опитите да се правят внушения в публичното пространство, че "Стомана индъстри"  е причина за източването на язовир "Студена"  не отговарят на истината. Нещо повече - насочването на общественото мнение в тази посока, освен че е фалшива новина, само би забавило ефективното решаване на водната криза в Перник и областта. Това се казва в становище на компанията до медиите, разпространено днес вечерта. 

Наложената през ноември забрана да се спре захранването с промишлена вода от язовир "Студена" към "Стомана  индъстри" се спазва стриктно. В момента предприятието се захранва само с питейна вода за работещите и то според разпореден режим, който се съблюдава изключително внимателно, пишат  от компанията.

Отрича се категорично и се нарича невярна информацията, че в предприятието се ползва вода, която не преминава през водомери. Свидетелство е направената проверка от Басейнова дирекция "Западнобеломорски район", която категорично е установила липса на нарушение, позовават се на  нея от "Стомана".  Компанията е предала всички данни на Икономическа полиция при ОДМВР-Перник. 

Уточнява се, че през територията на индустриалната площадка на предприятието минава магистрален транзитен водопровод, захранващ Перник с питейна вода. Водопроводът и арматурата са собственост на ВиК-Перник. Кран на този водопровод е подменен на 18 декември 2019 г. в присъствието на местната власт и на медиите. Кранът и водопроводът касаят захранването на източните квартали на Перник с питейна вода и нямат никаква връзка със захранването на завода, заявяват от "Стомана" .

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.