Социология определя кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив

https://mreja.bg/jalto/sociologiya-opredelya-koy-shte-e-kandidatat-na-gerb-za-kmet-na-plovdiv/57305 Mreja.bg
Социология определя кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив


С мълчание подмина въпроса Бойко Борисов кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив след отказа на Иван Тотев да се състезава за трети мандат. В петък премиерът извика при себе си областния управител Здравко Димитров, Иван Тотев и Менда Стоянова от Изпълнителната комисия. В продължение на час те разисквали на кафе кой да е претендентът на управляващата партия за кмет на втория по големина град.

Пред Борисов били представени номинациите, направени от районните събрания на ГЕРБ. Въпреки отказа му, активинстите са дали 300 гласа на Иван Тотев. Някои реплекирали защо пак го предлагат, след като той не желае. Отговорът бил, че го посочват от уважение.

Втори е кметът на "Тракия" Костадин Димитров с 255 гласа, трети - Здравко Димитров с 217 номинации, четвърти - кметът на район "Централен" Георги Стаменов с 208 гласа. И пети е Димитър Колев, кмет на район "Западен" със 169 гласа.

Според информация на "24 часа" Борисов поръчал да се направи социологическо проучване на посочените имена. Резултатите от сондажа щели да определят кой да бъде издигнат. Иван Тотев отново декларира в събота пред "24 часа", че няма да се кандидатира.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.