Снежина Петрова играе Медея на юбилейния си рожден ден

https://mreja.bg/jalto/snezhina-petrova-igrae-medeya-na-yubileyniya-si-rozhden-den/75886 Mreja.bg
Снежина Петрова играе Медея на юбилейния си рожден ден


Актрисата ще празнува 50-годишнина на сцената на театър “Азарян” на 16 януари

Една от най-влиятелните актриси в съвременния български театър - Снежина Петрова, ще отпразнува своя юбилей със спектакъла “Медея” на сцената на театър “Азарян” (в НДК). На 16 януари, когато е рожденият ѝ ден, от 19 ч тя ще отбележи своя празник. Поканени са всички нейни почитатели, както и онези, които искат да станат част от зрелището, наречено “Медея”.

По случай предстоящия юбилей актрисата публикува лично обръщение. “Скъпи приятели, познати и непознати театрални почитатели, благодарение на вас имаме възможност да продължим спектакъла “Медея” и през 2020 г. на сцената на театър “Азарян” в НДК! Датата, на която може да видите спектакъла, е 16 януари 2020 г. - денят, в който преди 50 години съм се появила на белия свят. Било е слънчев, студен и снежен петък, което дава и повод за името ми. Моята майка и баща били сковани от студ, преспи и разпределение в родния град на майка ми - Силистра, където проплаквам и аз.

До 13-ата си година съм празнувала този ден като всяко дете, след което тийнейджърската ми разсеяност предизвиква серия от три последователни потопа, които направих вкъщи. Така докарах Дунава и в София. Бях наказана да не си празнувам рождения ден. Аз приех много сериозно това наказание и удължих доброволно срока му от една на няколко години. С променлива мотивация ту празнувах, ту не на 16 януари… Очевидно тези наводнения нарушиха рефлекса ми към празника и смесиха в моето съзнание представите за раждане, прилив и стихия...

Така си минаха годините и в навечерието на 16.1.2020 г. осъзнах, че би било тъжно тихомълком да навърша половин век. Реших да отбележа този ден със спектакъла “Медея” и със стартирането на една отдавна замислена кампания, която ще обявим след края на представлението. За всички гости ще има и по чаша вино, както и неформална среща с творческия екип във фоайето на театър “Азарян”.

Няма да ви занимавам с ретроспекции и поздравителни адреси. Нямам нужда от подаръци и цветя… Ще се радвам залата на 16 януари да е пълна с приятели и това да даде продължение на проекта, който, случайно или не, съпътства този юбилей.”

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.