Синдзян отбеляза исторически скок в развитието на икономиката

https://mreja.bg/jalto/sindzyan-otbelyaza-istoricheski-skok-v-razvitieto-na-ikonomikata/57515 Mreja.bg
Синдзян отбеляза исторически скок в развитието на икономиката


Брутният продукт на Синдзян-уйгурския автономен район през 2018 г. достигна 1,2 трилиона юана, което представлява исторически скок в развитието му, заяви вчера ръководителят на автономния район Шохрет Закир на пресконференция на пресслужбата на Държавния съвет, предава Радио "Китай".

През изминалите 70 години от основаването на Китай, Синдзян постигна успехи с историческо значение и животът на всички националности там се подобрява с всеки изминал ден. В днешен Синдзян обществото е стабилно, икономиката се развива, етносите са обединени и всеки има право да изповядва вярата си, а всички обществени дела просперират. Районът се намира в най-добрия си период на развитието, каза Закир.

Някога Синдзян бе център на Пътя на коприната, а днес на инициативата „Един пояс, един път". Автономният район полага усилия да се превърне във врата на Китай за отварянето към Запада, добави той.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.