Сидеров пред БНТ: Вдигам протести срещу покачването на данъците за коли

https://mreja.bg/jalto/siderov-pred-bnt-vdigam-protesti-sreshtu-pokachvaneto-na-danacite-za-koli/73712 Mreja.bg
Сидеров пред БНТ: Вдигам протести срещу покачването на данъците за коли


Волен Сидеров ще организира протести срещу намерението на кметицата Фандъкова и част от Общинския съвет да вдигнат данъка върху стари коли.

Това обяви той в сутрешния блок на БНТ. По думите му това ще засегне 300-400 хиляди души в София, а част от колите им имат газова уредба, т.е. не замърсяват въздуха. "Това е недомислено решение. Цялата работа е да се приберат едни пари от хората. Достатъчно са данъците върху столичани, не е нужно да се увеличават. А колата, която караш, не се определя от желанието ти, а от твоите финансови възможности", смята общинският съветник от АТАКА.

"ГЕРБ се старае да вдига данъци, което не е добре. Достатъчно са постъпленията и в бюджета на Столичния съвет, и в държавата. Има дори излишъци", добави лидерът на АТАКА.

Той каза, че на 30 декември предстои да се обсъжда план-сметка за парите за чистотата. "Цели 217 млн. се предвиждат догодина за чистота. Аз съм категорично ПРОТИВ. Няма никаква мотивация защо толкова много пари се дават на частни фирми. София може да се почисти с половината от тези пари. Това е надписана сметка", смята той и подчерта, че ще разгледа всички договори, сключени с Общината. "Искам да видя кои са тези фирми, с които се сключват тези гигантски плащания - 217 млн. лв. С част от тези пари могат да се направят безплатни детските градини, а транспортът да е безплатен за пенсионери и ученици", заяви Сидеров.

По думите му във военното министерство също има големи далавери, в които потъват стотици милиони, и той ще сезира новия главен прокурор за тях.

По темата за смяната на социалния министър той заяви, че Бисер Петков отдавна трябваше да бъде отстранен, тъй като социалното министерство работи за разни джендър НПО-та, и попита къде е оставката и на зам.-министър Султанка Петрова от ВМРО.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.