Шън Хайсюн даде интервю за италианската медия "TGCOM24"

https://mreja.bg/jalto/shan-haysyun-dade-intervyu-za-italianskata-mediya-tgcom24/75358 Mreja.bg
Шън Хайсюн даде интервю за италианската медия "TGCOM24"


Неотдавна директорът на Китайската медийна група Шън Хайсюн в интервю за италианската медия „TGCOM24" отговори на въпроси свързани с медийната реформа, китайската икономика, търговията между Китай и САЩ, както и хонконгския въпрос, съобщава "Радио Китай".

Той каза: „Като национално радио и телевизия, Китайската медийна група отразява гласа на партията и правителството, затова знаем, че сме много важни. В областта на новите медии влиянието на програмите ни расте непрекъснато. Едновременно с това чувстваме, че трябва да повишим доверието към нас и репутацията си. Ние вярваме, че няма маловажни събития. Всяка наша програма, дори и всяка дума на водещите ни, трябва да поставят реалните факти на първо място. Ние трябва да сме отговорни за това, което казваме. Второ, необходимо е да се обърне внимание на реалната ситуация в Китай, което е по-благоприятно за решаването на проблемите и те не трябва да се разрастват", каза Шън Хайсюн.

Относно забавянето на икономически растеж на Китай, той каза, че според него китайската икономика все още се развива "изключително добре". Очаква се ръстът на БВП на Китай да бъде около 6,1% тази година, на САЩ около 2,4%, на Япония - 0.9%, на членките на БРИКС - 1%, а на ЕС – 1%, и от тук проличава, че икономическото развитие на Китай все още е много бързо, подчерта Шън Хайсюн.

Очаквайте подробности. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.