САЩ преговаря с Южна Корея да плаща повече за престоя на американските войски на своя територия

https://mreja.bg/jalto/sasht-pregovarya-s-yuzhna-koreya-da-plashta-poveche-za-prestoya-na-amerikanskite-voyski-na-svoya-teritoriya/57759 Mreja.bg
САЩ преговаря с Южна Корея да плаща повече за престоя на американските войски на своя територия


Президентът Доналд Тръмп съобщи, че САЩ са започнали преговори с Южна Корея, за да плаща тя по-голяма сума за престоя на разположените на нейна територия около 28 500 американски войници, които помагат за поддържането на сигурността й заради заплахата от Северна Корея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Започнаха преговори за по-нататъшно увеличаване на плащанията за САЩ. Южна Корея е много богата страна, която сега се чувства задължена да даде приноса си за за военната защита, която й осигуряват САЩ", написа Тръмп в Туитър.

През февруари САЩ и Южна Корея подписаха временно едногодишно споразумение за увеличаване на плащанията на Южна Корея за американските военни до 927 милиона долара, което е увеличение с около 70 милиона спрямо дотогава плащаната сума.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.