Съдът в Добрич наложи глоба за измама със средства по младежката заетост

https://mreja.bg/jalto/sadat-v-dobrich-nalozhi-globa-za-izmama-sas-sredstva-po-mladezhkata-zaetost/64831 Mreja.bg
Съдът в Добрич наложи глоба за измама
със средства по младежката заетост


В Окръжния съд в Добрич приключи дело срещу двама подсъдими, обвинени, че са представили неверни сведения с цел да получат средства от проект за младежка заетост Обвинението беше повдигнато срещу 31-годишен управител на добричка фирма и неговата майка, която била упълномощена да върши административна дейност в дружеството.

Окръжният съд в Добрич постанови оправдателна присъда по отношение на 31-годишния мъж и призна за виновна подсъдимата. Съдебният състав прие за установено, че в периода от 10 май до 28 юли 2016 г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление, тя е представила неверни сведения, за да получи средства в общ размер от 3129.47 лв. от проект „Обучение и заетост за младите хора“, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Неверните данни били включени в четири искания за плащане, представени пред дирекцията „Бюро по труда“ – Добрич, и се отнасяли за трима наети по проекта младежи и служител на фирмата, посочен за техен наставник. В документите било невярно отразено, че за различен период от време всеки от младежите е работил във фирмата и е бил обучаван.

За извършеното деяние съдът наложи на подсъдимата административно наказание – глоба от 2000 лева. Постановено беше тя да плати и направените по делото разноски на обща стойност 1486.47 лева.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.