Сачева: Закона за социалните услуги може да се ползва за дестабилизация на държавата

https://mreja.bg/jalto/sacheva-zakona-za-socialnite-uslugi-mozhe-da-se-polzva-za-destabilizaciya-na-darzhavata/75609 Mreja.bg
Сачева: Закона за социалните услуги може да се ползва за дестабилизация на държавата


Притеснени сме не от това, че някой се опитва да прокара чужда идеология, а от това, че е възможно тази тема да се използва за съзнателна дестабилизация на държавата, каза социалният министър Деница Сачева след среща с "Воля" за обсъждането на закона за социалните услуги.

Също сме на мнение, че ако продължават да се радикализират протестите вместо да се намалява напрежението, може би трябва да търсим друга причина за това, добави Сачева.

От "Воля" остават на позицията си законът да се отложи с година. Миналата седмица "Воля" внесе законопроект за отлагане на закона за социалните услуги с една година и утре ще гласува за отлагането на закона. Щом ти има такава силна чувствителност по закона особено сред майките, парламентът е длъжен да оправи грешката си и да огледа внимателно този документ, заявиха от парламентарната група на "Воля".

Дали някой се опитва да прокара чужди идеологии, под предтекст, че това е с цел грижи за нашите деца, казаха още от "Воля".

На срещата министър Сачева и депутатите от "Воля" са подчертали, че закона за социалните услуги няма за цел да регулира семейните отношения, както и че неправителствените организации и в момента имат малка роля в предоставянето на социални услуги. Повечето от организациите са предимно на родители, които имат деца с увреждания, каза социалната министърка. Социалното министерство не плаща на неправителствените организации, добави още тя.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.