Събрани са 270 млн. евро за реконструкцията на "Нотр Дам"

https://mreja.bg/jalto/sabrani-sa-270-mln-evro-za-rekonstrukciyata-na-notr-dam/57091 Mreja.bg
Събрани са 270 млн. евро за реконструкцията на "Нотр Дам"


Във Франция са събрани близо 270 млн. евро за реконструкция на "Нотр Дам", съобщава БГНЕС. Сумата от даренията е събрани от четири френски фонда, като стотици хиляди донори от повече от 150 страни, включително Русия, взеха участие в набирането на средства. През април пожар унищожи катедралата.

След опустошителния пожар на 15 април френските власти съобщиха, че набират средства за извършване на възстановителни работи. Четири френски организации бяха упълномощени да събират дарения: Фондация "Нотр Дам", Център за национални паметници (Centre des monuments nationaux), Фондация за Франция и Фондация "Херитидж".

Според репортажите във френските медии, общата сума на даренията, които се очакваше да бъдат събрани и които обещаха да дарят големи компанни варираха до 800 милиона евро. Според някои експерти, възстановяването на катедралата може да изисква няколкостотин милиона евро.

"Получихме 221 милиона евро от 230 хиляди донори от 152 страни", каза Лорънс Леви, ръководител на пресслужбата на Фонда за наследството.

Беше отбелязано, че сред даренията са 100 милиона евро, прехвърлени от френската петролна и газова компания „Total”. "54 млн. е сумата от даренията от физически лица, а останалите са дарения от други компании", каза представителят на фонда.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.