Румъния поиска помощ от САЩ и Италия за разследването на убийствата в Каракал

https://mreja.bg/jalto/rumaniya-poiska-pomosht-ot-sasht-i-italiya-za-razsledvaneto-na-ubiystvata-v-karakal/64096 Mreja.bg
Румъния поиска помощ от САЩ и Италия за разследването на убийствата в Каракал


Главният прокурор на румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) Феликс Банила съобщи на пресконференция днес, че разследването срещу Георге Динка, заподозрян в убийството на две момичета в южния град Каракал, е разширено, а съпругата му също е разследвана за съучастие в убийство, предаде информационният сайт Зиаре.

Случаят с отвличането и убийството на двете момичета потресе Румъния и предизвика критики по отношение на реакцията на властите след изчезването им. 18-годишната Луиза Меленку е обявена за изчезнала на 15 април, а 15-годишната Александра Мачешану - на 24 юли, предава БТА.

Банила заяви, че след изслушване на множество свидетели по делото прокурорите са разширили наказателното преследване срещу Динка, включвайки обвинения в изнасилване на други три жени.

Той напомни, че Георге Динка е признал, че е убил Александра Мачешану и Луиза Меленку, но твърди, че не ги е изнасилил. Той също така е отхвърли обвиненията в трафик на хора.

Разследващите органи са открили в дома на Динка, наречен в медиите "Къщата на ужасите", овъглени парчета от кости и текстил, както и метални копчета, ципове, фиби, обеци и други предмети.

Феликс Банила добави, че ДРПОПТ е поискала помощ от властите в Италия и САЩ в разследването и че е разпоредила проверка на банковите сметки на заподозрения, на неговата съпруга и децата му, както и на притежаваните от него фирми.

Той посочи, че съпругата му Елена Динка е разследвана за съучастие в убийство след сезиране от майката на Луиза Меленку.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.