Румъния готви референдум за по-строги наказания за педофили

https://mreja.bg/jalto/rumaniya-gotvi-referendum-za-po-strogi-nakazaniya-za-pedofili/57312 Mreja.bg
Румъния готви референдум за по-строги наказания за педофили


Румънският премиер Виорика Дънчила разглежда възможността за свикване на референдум за рязко увеличаване на наказанията за убийство, насилие и педофилия във връзка с дело за отвличане на непълнолетно момиче в град Каракал, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Дънчила съобщи това днес в изявление за медиите, излъчвано по основните телевизии на живо.

Премиерът каза, че е създадена междуведомствена работна група начело с ръководителя на службата за извънредни ситуации Раед Арафат, която в срок от 15 дни да разработи спешни мерки за ускорена реакция в критични случаи след събитията в Каракал.

Дънчила каза, че е поискала на предстоящото във вторник заседание на Върховния съвет за национална отбрана доклад за действията на властите по делото за изчезналото момиче от Каракал "минута по минута, решение по решение", като увери, че виновните ще отговарят за действията си, независимо от изпълняваната длъжност.

Дънчила, която е и лидер на Социалдемократическата партия, съобщи, че насроченият на 3 август партиен конгрес ще бъде отложен за по-късна дата заради тези събития.

Петнайсетгодишно момиче е изчезнало в сряда, след като се качило на минаващ автомобил от своето село за Каракал. В четвъртък то се обадило три пъти на телефона за спешна помощ, като казало, че е отвлечено от някакъв мъж. Службата за спешна помощ не успяла веднага да установи откъде идва обаждането и полицията отишла в дома на мъжа едва в петък сутринта, около 19 часа след обаждането на момичето.

Заподозреният за нейното убийство 66-годишен мъж е задържан, а при обиск в дома му са открити овъглени останки от тяло и вещи, принадлежащи на изчезналото момиче.

Заради бавната реакция на полицията началникът на румънската национална полиция Йоан Буда бе уволнен късно снощи.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.