Румънците остават най-верните туристи на „Двореца”

https://mreja.bg/jalto/rumancite-ostavat-nay-vernite-turisti-na-dvoreca/63890 Mreja.bg
Румънците остават най-верните туристи на „Двореца”


По-слаб или на равнището на миналата година туристически сезон очакват да отчетат т.г. в културния център “Двореца“ в Балчик. Според директора Жени Михайлова, в резиденцията на румънската кралица Марият само румънските туристи за поредна година имат ръст от 5% и по 2-3 % на гостите от Полша и Чехия. Туристи от Япония, Китай и Корея са посетили „Двореца“ това лято, както и поток от Скандинавия. Нов азиатски контингент туристи се е регистрирал в уникалното място - сочат данните.

261 000 туристи са посетили „Двореца“ миналото лято. „Сезонът не е приключил, ние продължаваме с богатата палитра от фестивали и концерти, както и нови услуги” – казва още Михайлова. Публиката със специални интереси е нещо традиционно за културния център и също се отразява на туристическия поток. Предстоят фестивалите „Виа Понтика“, организиран от Николай Младенов и братята Красимир и Веселин Ранкови и община Балчик, етнофестивал „Без граници“ в края на септември. Той се очаква да привлече много посетители с музика на хинди и шамански напеви. Сред новите услуги в „Двореца” е и електронен екскурзовод и румънски екскурзовод. Предлагат се и беседи на чешки език.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.