Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам подходящо за лятото рибно ястие”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
3 риби (пъстърва, мерлуза или друга), 3-4 моркова, 2-3 глави кромид лук, 2 лимона, китка магданоз, брашно за овалване, олио, сол на вкус
За соса:
100 г сусамов тахан, сокът от 1 лимон, 1-2 скилидки чесън, сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме рибата и я осоляваме. Овалваме я в брашно и я слагаме в предварително намазнена тава. Върху и около нея нареждаме нарязани на колелца моркови и поръсваме с олио.
Печем в предварително загрята фурна. Десетина минути преди края на печенето покриваме рибата с нарязан на ивички лук и я връщаме да се допече.
Смесваме всички продукти за сусамовия сос. Добавяме към тях 150 мл вода и пасираме до получаването на еднородна смес.
Украсяваме рибата с магданоза нарязаните 2 лимона. Поднасяме я заедно със сусамовия сос.
Източник: https:www.24chasa.bg