Разбиха и бандата на доайена в ало измамите Димитър Серафимов-Келеша от Левски, полиция окупира града с луксозните палати на ромите (Видео, обзор)

https://mreja.bg/jalto/razbiha-i-bandata-na-doayena-v-alo-izmamite-dimitar-serafimov-kelesha-ot-levski-policiya-okupira-grada-s-luksoznite-palati-na-romite-video-obzor/59117 Mreja.bg
Разбиха и бандата на доайена в ало измамите Димитър Серафимов-Келеша от Левски, полиция окупира града с луксозните палати на ромите (Видео, обзор)


Времето на тези хора ще свърши, както свършиха времената

на мутрите. Който не коригира поведението си, ще усети

тежестта на закона, каза зам. главният прокурор Иван Гешев

Спецпрокуратурата и МВР удариха престъпната група на ало измамника Димитър Серафимов-Келеша от Левски в петък. В града са задържани 7 души и още един в София. Всички са криминално проявени и осъждани, включително и за телефонни измами.

Още от сутринта жандармерията блокира града, известен от 20 г. с огромните луксозни палати и лимузини на ромите там.

Намерени са огромно количество злато, пари и много телефони, от които бандитите са се обаждали на жертвите си.

“Не може да позволим такива групи да тормозят възрастните хора в страната, да обират последните им пари. Тези хора крадат спестяванията им и живеят в разкош. Имат луксозни къщи и лимузини, които българските пенсионери не могат да си позволят. Това е несправедливо. Държавата е в дълг към жертвите на телефонни измами, които са плащали данъци, а така и заплатите на служителите на МВР и прокуратурата”, каза зам.главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Левски, за да ръководи операцията заедно с директора на националната полиция главен комисар Христо Терзийски. 

“Разследването

по тази

престъпна група

започна преди

7 месеца

Всички живеят в Левски. Всички данни са докладвани на наблюдаващия прокурор. След съвещание със зам.главния прокурор Иван Гешев взехме решение да бъдат задържани”, каза Христо Терзийски.

Това е втората голяма група телефонни измамници, залавяна от началото на годината досега. В края на април бе разбита банда от Горна Оряховица с тартор Борислав Димитров-Бобито (виж карето). Тогава зад решетките се озоваха петима, а Румъния екстрадира още шестима души от Горна Оряховица, сред които и лидера.

Един от задържаните в операцията в Левски също е работил в бандата на Бобито, но след ареста му е започнал служба при Келеша. 

7 души ще бъдат обвинени, а 1 вероятно ще остане свидетел. В операцията в петък взе участие и Бюрото за защита на свидетелите към прокуратурата.

Според разследващите измамниците в групата на Келеша са пътували до Румъния, откъдето са набирали номера по телефонния указател.

Измамите са за десетки хиляди левове.

От жертвите са

вземани малки

суми, но редовно

Много от измамите са осуетени в зародиш от служителите на МВР, които са разубеждавали пенсионери да не теглят парите си от банки и да ги дават на непознати. Събрани са достатъчно доказателства срещу хората на Келеша, че са участвали в престъпленията.

Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са опитали да теглят пари от банки, за да ги дадат на мошениците.

“Трябва да стане ясно, че живеем в нови времена и хората, които не могат да коригират поведението си, ще понесат тежестта на закона. Независимо дали са телефонни измами, корупция или други престъпления. Както свършиха времената на мутрите, така ще свърши и времето на ало измамниците”, заяви Иван Гешев.

“Той нищо не е направил. Вчера погреба баща ни”, изплака сестрата на Димитър Гергина. Според нея парите на семейството са от заведението на Келеша, което той стопанисва в Левски. 

Според разследващите обаче кръчмата е само опит на уличените в измами да оправдаят средствата си за охолния живот, който водят.

По време на акцията на полицията в Левски

се появи и екип

на ЧЕЗ, за да

спре тока в

луксозните къщи

на ало измамниците, защото не са го плащали.

Димитър Серафимов-Келеша е известен като бос на ало измамниците от две десетилетия. Много пъти е арестуван и осъждан, но винаги се завръща към престъпната си дейност. В бизнеса е и синът му Васил, който кара един от най-скъпите мерцедеси в плевенска област. Той също е задържан при акцията на полицията, както и близкият му приятел Атанас Димитров-Майтапа.

Келеша попадна в ареста и през август 2016 г. Тогава е арестуван заедно с братовчед си Серафим заради телефонни измами в Пловдив. Предава ги муле, което е спипано с парите. За издирване бяха обявени други двама от бандата - Галя Паскалева и Георги Господинов, които се предодха. По това дело Келеша е осъден на 2 г. затвор, но отдавна е на свобода и отново се захванал с бизнеса с ало измами.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.