Раненото от джип момиче остава в болница, до месец отново ще е на крака

https://mreja.bg/jalto/ranenoto-ot-dzhip-momiche-ostava-v-bolnica-do-mesec-otnovo-shte-e-na-kraka/75170 Mreja.bg
Раненото от джип момиче остава в болница, до месец отново ще е на крака


Раненото от джип момиче на столичния бул. "Никола Вапцаров" снощи е оперирано, но ще остане под наблюдение в болница, съобщи Би Ти Ви.

Ако няма усложнения и лечението протече така, както предвиждат лекарите, детето в рамките на месец отново ще е на крака и ще може да се придвижва.

Двете момичета са в осми клас на Природоматематическата гимназия. Тръгнали са си след училище, бързали да не изпуснат автобуса на спирката и са били ударени на шосето, като едното от тях загина.

Приятели и съученици на загиналото дете днес отрупаха мястото на катастрофата с цветя. 

„Бяхме заедно на училище, казахме си чао... две минути преди това да се случи, аз съм си тръгнал за вкъщи, случило се е малко след като се разделихме....”, сподели съученик на 13-годишното момиче.

Пешеходната пътека на булеварда е опасна, твърди Добромир Добрев, чиято дъщеря точно преди две години е блъсната тук .

„Гумата минава съвсем близо до крака й и го ожулва. И разни охлузвания и наранявания, които са дребни, и болка, и страдание”, разказва бащата.

По случая с двете блъснати момичета е образувано досъдебно производство, а назначените по случая експертизи ще покажат дали момичетата са минали на червено и дали шофьорът е превишил скоростта.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.