Радо Темерута съветвал банда как да се пази от полицията

https://mreja.bg/jalto/rado-temeruta-savetval-banda-kak-da-se-pazi-ot-policiyata/75773 Mreja.bg
Радо Темерута съветвал банда как да се пази от полицията


Радослав Иванов - Радо Темерута е давал съвети на разбитата преди дни от МВР варненска наркобанда как  да работи и да се пази от полицията, разкри на пресконференция Стоян Темелакиев, зам.-шеф на ГДБОП.

Част от указанията му били момчетата да слязат от лъскавите коли и да не използват едни и същи телефони. Обикновените автомобили, които са използвани, са общи и струват 20 000 лева, каза Темелакиев.

Според спецпрокуратурата, Радо Темерута е зареждал варненци със синтетична дрога. Преди срещите той и негови хора от кримисредите проверявали района за полицаи и служебни коли.

"Тези негови мерки е са могли да предотвратят задържането", заяви шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров.

При акцията на ГДБОП са претърсени 33 жилища, коли и заподозрени. Освен наркотици, в 2 каси са открити и пари.

Според МВР наркобандата е действала от януари тази година, известно време е следена със СРС.

"През годините Радослав Иванов е влизал в полезрението на службите и отдавна е известен на МВР", твърдят и Петров, и Темелакиев. те отказаха да коментират твърденията на защитата на Иванов пред спецдсъда в четвъртък, че той няма присъди и дори криминални регистрации.

В момента 7 от обвинените по делото са зад решетките, а трима са пуснати под домашен арест. 

Очаквайте подробности.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.