Радев: Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България

https://mreja.bg/jalto/radev-visoko-cenim-prisastvieto-na-suverenniya-maltiyski-orden-v-balgariya/74878 Mreja.bg
Радев: Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България


Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България и високохуманната му дейност в помощ на всички пострадали, на всички нуждаещи се от подкрепа, каза президентът Румен Радев в съвместните изявления с Великият магистър на Суверенния Малтийски орден фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, който е на двудневно държавно посещение у нас по покана на държавния глава.

Президентът и Великият магистър разговаряха "на четири очи" на "Дондуков" 2, след което се състояха пленарните разговори на официалните делегации.

Румен Радев каза, че за него е чест да приеме Великия магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта - един от най-древните християнски ордени, в една от най-старите християнски държави. Президентът определи визитата като важна стъпка в развитието на двустранните отношения.

С Принца и Велик магистър на Малтийския орден обсъдихме редица въпроси от взаимен интерес. Наше общо усилие е да продължаваме диалога на най-високо ниво и ползотворното ни сътрудничество, което дава резултат в много области. Малтийският орден присъства днес като материална и духовна подкрепа в много болници, училища, в учреждения за социалнослаби и хора с увреждания, и ние високо ценим тази подкрепа, посочи президентът Радев. Вие не сте днес само сред приятели, вие сте сред съмишленици и партньори в общите ни усилия да градим един по-добър свят, който да противодейства на войните и конфликтите, водещи до страдания на много хора. Свят в подкрепа на слабите, на уязвимите, и заедно да продължим да отстояваме християнските ценности, каза президентът Радев.

Преди изявленията, в присъствието на президента и на Великия магистър, беше валидирана илюстрована пощенска карта по повод 25 години от установяването на дипломатически отношения между България и Малтийския орден, които се отбелязват тази година.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.