Путин и Ердоган пускат "Турски поток" на 8 януари

https://mreja.bg/jalto/putin-i-erdogan-puskat-turski-potok-na-8-yanuari/74371 Mreja.bg
Путин и Ердоган пускат "Турски поток" на 8 януари


Президентите на Турция и Русия - Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин, ще се срещнат в Турция на 8 януари, за да пуснат "Турски поток" и да обсъдят обстановката в Сирия, съобщи днес пред журналисти говорителят на турското външно министерство Хами Аксой, цитиран от агенция ТАСС. 

"Проектът "Турски поток" е много важен аспект на нашето сътрудничество с Русия в сферата на енергетиката. Пускането му ще се състои на 8 януари. При последните телефонни разговори нашият президент Тайип Ердоган покани президента на Руската федерация Владимир Путин да участва в тази церемония и той прие", каза Хами Аксой. По време на посещението в Турция лидерите ще обсъдят също двустранни въпроси и развитието на събитията в Сирия, допълни говорителят, предава БТА.

Хами Аксой не уточни в кой град ще се проведе срещата на двамата президенти. На 2 декември говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи възможността срещата да бъде в Истанбул, припомня ТАСС.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.