Пуснато е движението по ремонтираното платно за Варна на виадукта при с. Потоп на АМ „Хемус“

https://mreja.bg/jalto/pusnato-e-dvizhenieto-po-remontiranoto-platno-za-varna-na-viadukta-pri-s-potop-na-am-hemus/75741 Mreja.bg
Пуснато е движението по ремонтираното платно за Варна на виадукта при с. Потоп на АМ „Хемус“


Пуснато е движението по ремонтираното платно за Варна на виадукта край с. Потоп при 19-ти км на АМ „Хемус“. С това единственото ограничение на движението по АМ „Хемус“ преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници остава в района на тунел „Витиня“, където продължават аварийно-възстановителните дейности в тръбата за София. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Виадуктът при 19-ти км е с дължина 525 м. Той е в експлоатация от 1975 г. и от тогава не е основно ремонтиран. Ремонтните дейности през тази година са на стойност 22 млн. лв. с ДДС. Извършено е цялостно премахване на старата настилка на платното за Варна, положени са нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка, монтирани са нови дилатационни фуги, предпазни огради и парапети. Ремонтирани са два стълба на съоръжението, както и греди, ригели и лагери. Ремонтът на колоните на моста край с. Потоп започна през 2017 г. и ще продължи през 2020 г.

На 13-ти декември беше възстановено движението в платното за Варна на виадукта „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“. Преди началото на летния сезон през т. г. беше пуснато движението и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми км и 51-ви км /„Разлив“/ на АМ „Хемус“.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.