Пускат бившия бос на ЦСКА Прамод Митал срещу рекордна гаранция - 1,5 млн. евро

https://mreja.bg/jalto/puskat-bivshiya-bos-na-cska-pramod-mital-sreshtu-rekordna-garanciya-15-mln-evro/57477 Mreja.bg
Пускат бившия бос на ЦСКА Прамод Митал срещу рекордна гаранция - 1,5 млн. евро


Индийският бизнесмен Прамод Митал, който е бивш собственик на ЦСКА, и двама негови близки сътрудници, които бяха задържани в Босна и Херцеговина, ще бъдат освободени срещу рекордната гаранция от близо 1,5 милиона евро, предаде Танюг, цитиран от Lupa.bg.

Тримата бяха задържани миналия вторник по подозрения за участие в организирана престъпност и злоупотреба със служебно положение в босненски коксов завод. Тяхната адвокатка Васвия Видович каза, че съдебните процедури срещу тях ще продължат и те ще се явяват в съда, когато бъдат призовани.

Митал, който е по-млад брат на стоманения магнат Лакшми Митал, оглавява надзорния съвет на металургичния комплекс "Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац" (ГИКИЛ), който е един от най-големите износители в Босна. Заедно с него бяха задържани генералният директор на предприятието Парамеш Бхатачари и членът на Надзорния съвет Разиб Даш.

Полицията съобщи, че е конфискувала документация, компютри и мобилни телефони по време на обиск в предприятието при ареста на тримата ръководители.

Прамод Митал беше собственик на „Кремиковци” и ЦСКА, преди да напусне България.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.