Проучване: Всеки девети гражданин на ЕС никога не е ползвал интернет

https://mreja.bg/jalto/prouchvane-vseki-deveti-grazhdanin-na-es-nikoga-ne-e-polzval-internet/58730 Mreja.bg
Проучване: Всеки девети гражданин на ЕС никога не е ползвал интернет


Повече от 21% от гражданите на Хърватия никога не са ползвали интернет, което е притеснително, според секторния анализ на Икономическия институт в Загреб, съобщава МИА.

Степента на изостаналост на Хърватия спрямо другите държави от ЕС по отношение ползването на интернет е отчетена от Индекса за дигитална икономика и общество на Европейската комисия, предава БГНЕС.

Последният доклад за Хърватия в Брюксел предупреждава, че 21% от населението на страната никога не е ползвало интернет в рамките на миналата година. Тези данни поставят страната на едно от последните места, 25-то, в класацията на Европейския съюз.

Този резултат е двойно повече от средното за ЕС. Според проведените проучвания, 11% от гражданите или всеки девети жител на Европейския съюз никога не е ползвал интернет.

Ползването на социалните мрежи за делови контакти в Хърватия също е под средното за държавите от ЕС, а интернет-търговията се смята за едва прохождаща в сравнение с останалите европейски държави.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.