Проект за патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания

https://mreja.bg/jalto/proekt-za-patronazhna-grizha-za-vazrastni-hora-i-hora-s-uvrezhdaniya/59259 Mreja.bg
Проект за патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания


26 медицински сестри, един рехабилитатор, двама социални работници и един психолог ще бъдат наети по проект за патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания.

Проектът се финансира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 „Патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания”. Над 130 лица над 18- годишна възраст ще получат медицински грижи по домовете си, в зависимост от предписанията на техните лични и лекуващи лекари.

„От една страна така осигуряваме необходимата подкрепа на хората в домовете им, а от друга това е допълнителна заетост и възнаграждение за медицинските сестри, което прави проекта особено важен” – заяви кметът Георгиев при представянето му.

Потребителите ще бъдат както от Самоков, така и от селата на общината. Основните дейности включват предоставяне на почасови мобилни – интегрирани здравно-социални услуги; предоставяне на психологическа подкрепа; обучение и супервизия на персонала. По проекта ще бъде закупен електрически автомобил, който ще бъде използван за транспортиране на медицинските сестри до нуждаещите по адресите.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.