При покупка на елха гледайте за наличие на контролна пластина

https://mreja.bg/jalto/pri-pokupka-na-elha-gledayte-za-nalichie-na-kontrolna-plastina/74403 Mreja.bg
При покупка на елха гледайте за наличие на контролна пластина


Законно отсечените коледни дръвчета при продажбата задължително трябва да имат пластмасова контролна пластина със сериен номер. Тя трябва да е закрепена под второто разклонение от върха на дървото. Това е посочил инж. Николай Пиронков, началник на отдел "Контрол по опазване на горските територии и защита от пожари" в Изпълнителна агенция по горите по време на проверка на пазара "Димитър Петков" в София, съобщават от пресцентъра на агенцията, цитирани от БТА.

Пластините са за еднократна употреба. Те могат да бъдат бели с правоъгълна форма и жълти с овална форма, от едната страна със серия и шестцифрен номер, допълнил инж. Пиронков.

За елхите, които са със закрита коренова система, или в така наречените контейнери, не е задължително поставянето на пластините. Глобата, която се налага за незаконна елха за физически лица е от 50 до 3000 лв., а за юридически лица - от 100 до 5000 лв.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.