Помпейо е обсъдил със саудитския принц Салман сигурността на корабоплаването и Иран

https://mreja.bg/jalto/pompeyo-e-obsadil-sas-sauditskiya-princ-salman-sigurnostta-na-koraboplavaneto-i-iran/57774 Mreja.bg
Помпейо е обсъдил със саудитския принц Салман сигурността на корабоплаването и Иран


Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обсъди по телефона със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман сигурността на корабоплаването и Иран, предадоха ТАСС и Франс прес.

За по-малко от един месец Иран задържа три чуждестранни петролна танкера в Персийския залив, изостряйки напрежението със Съединените щати, посочва БТА.

Помпейо благодарил на Бин Салман за твърдата подкрепа и участието в решаването на много регионални проблеми в Близкия изток. Двамата обсъдили сигурността на морското корабоплаване, Йемен, противодействането на дестабилизиращите дейности на иранския режим и човешките права, съобщи Държавният департамент на САЩ в комюнике.

Междувременно Съединените щати се обявиха за пряк диалог между Индия и Пакистан за Кашмир на фона на напрежението между двете ядрени сили в Южна Азия за спорната хималайска област, предаде Ройтерс.

"Продължаваме да подкрепяме прекия диалог между Индия и Пакистан за Кашмир и по други засягащи ги въпроси", каза говорителка на Държавния департамент на САЩ в изявление.

Тя призова за спокойствие и сдържаност, след като напрежението ескалира през последните дни заради решението на Индия да отмени специалния статут на щата Джаму и Кашмир.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.