Половината жители на Черна гора играят хазарт, 5% от тях - на патологично равнище

https://mreja.bg/jalto/polovinata-zhiteli-na-cherna-gora-igrayat-hazart-5-ot-tyah-na-patologichno-ravnishte/58139 Mreja.bg
Половината жители на Черна гора играят хазарт, 5% от тях - на патологично равнище


Над 50 процента от жителите на Черна гора участват в различни игри на късмета, а от 25 до 40 процента от пълнолетните граждани активно играят хазартни игри, съобщава черногорският сайт "Мондо", цитиран от БТА.

Според неофициални оценки най-малко 10 процента от хората, които участват в игри на късмета, имат признаци на зависимост, но държавата няма официални институции за лечение на подобен род зависимост.

Проучванията показват, че 85 процента от хората, които се занимават с хазарт, го правят за забавление и нямат проблем с това, но 10 процента са склонни към зависимост, а при останалите 5 процента зависимостта от хазарта е на патологично равнище.

По данни на Управлението за хазартни игри в Черна гора има 16 фирми, които организират спортни залагания и имат общо около 600 пункта и над 320 терминала, 22 фирми организират специални игри на късмета в 92 клуба с автомати. В Черна гора има общо 1200 автомата за игри на късмета и около 70 рулетки.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.