Поклонникът, открит мъртъв по време на похода "Светият път", е бил убит

https://mreja.bg/jalto/poklonnikat-otkrit-martav-po-vreme-na-pohoda-svetiyat-pat-e-bil-ubit/57496 Mreja.bg
Поклонникът, открит мъртъв по време на похода "Светият път", е бил убит


77-годишният участник в първия у нас поклоннически поход "Светият път" от Велико Търново до Рилския манастир, който бе открит мъртъв, е бил убит, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник, предаде dir.bg

Тялото на възрастния мъж, който е от Бургас, бе открито в неделя край пътя между радомирските села Дрен и Горна Диканя. Пенсионерът се движел самостоятелно от групата и само по пътищата, тъй като има очно заболяване и зрението му било намалено. Той обаче поддържал постоянна телефонна връзка с останалите участници в похода.

В неделя сутринта водачка на група подала сигнал, че е загубила връзка с бургазлията. Служители на полицията и кметът на село Дрен започнали обход на района. След около час мъжът бе намерен мъртъв. Първоначално криминалистите решили, че участникът в поклонническия поход е бил блъснат от джип, тъй като имал травми в горната половина на тялото.

При аутопсията обаче са установени следи от асфикция (задушаване).

По случая е образувано досъдебно производство. Издирва се извършителят на убийството.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.