Планират първия орбитален полет на кораба "Старшип" на компанията "Спейс Екс" за октомври

https://mreja.bg/jalto/planirat-parviya-orbitalen-polet-na-koraba-starship-na-kompaniyata-speys-eks-za-oktomvri/59020 Mreja.bg
Планират първия орбитален полет на кораба "Старшип" на компанията "Спейс Екс" за октомври


Първият изпитателен орбитален полет на кораба "Старшип" на американската компания "Спейс Екс" може да се състои през октомври, предаде ТАСС. Това заяви ръководителят на компанията Илон Мъск, предаде БТА.

"Планираме за октомври първия изпитателен полет на височина 20 км, а веднага след това ще направим опит за пилотиран полет", е написал той на страницата си в Туитър. "По-подробна информация за това ще бъде публикувана на 28 септември, когато се отбелязва годишнина, свързана с достигането на орбита от създадения от "Спейс Екс" кораб."

Тази седмица на новия стартов комплекс на "Спейс Екс" в Тексас бяха извършени тестове на прототипа на "Старшип" - "Стархопър", който се издигна височина 150 метра във въздуха.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.