Петър Стоянов: Един ден ще ни управляват блестящи актьори, а не блестящи интелектуалци

https://mreja.bg/jalto/petar-stoyanov-edin-den-shte-ni-upravlyavat-blestyashti-aktyori-a-ne-blestyashti-intelektualci/75083 Mreja.bg
Петър Стоянов: Един ден ще ни управляват блестящи актьори, а не блестящи интелектуалци


"Важно е в какво време управляваш. Има време, което те кара да бъдеш не просто политик, а държавник", каза в студиото на "Панорама" по БНТ Петър Стоянов, президент на Република България (1997 - 2002 г.).

"Има време, когато можеш да вземеш поредица от грешни решения, в които могат да ти провалят донякъде политическата кариера и това да не е фатално нито за твоята държава, още по-малко за твоята партия. Има време, когато ако вземеш грешно решение, е фатално и за теб, може да се окаже понякога и фатално за Европа", добави той.

Петър Стоянов коментира лидерската криза в Европа с думите: "За да станеш лидер беше достатъчно да пишеш. Днес няма значение колко интелигентен си, а колко добри са твоите пиари. Един ден нас ще ни управляват блестящи актьори, но не и блестящи интелектуалци".

"Много постигнахме от 1989 г. насам. Всичко се промени и то за добро. Независимо от подмятанията колко хубаво се е живеело по времето на комунизма", каза още той.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.