Първа копка на проект “Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд”

https://mreja.bg/jalto/parva-kopka-na-proekt-rekonstrukciya-na-obshtinska-patna-mrezha-v-obshtina-kostinbrod/64509 Mreja.bg
Първа копка на проект “Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд”


Днес, на 10 септември – първи ден от седмицата на празненствата, по случай 45 години град Костинброд, се състоя първа символична копка на общински пътища!

През 2018 година община Костинброд спечели изключително значим проект, благодарение на който ще бъде осъществена реконструкция на пътната мрежа на територията на общината. Проектът, чиято реализация вече тече с пълна сила, се финансира по подмярка 7.2 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.

Проект “Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд” включва реконструкция и рехабилитация на участъци от общински пътища на територията на община Костинброд, като обхваща 6 населени места от общо 14-те на територията на общината и е насочен към общо 14 351 души по данни на националния статистически институт, което представлява повече от 85% от населението. Проектът ще обслужва населението в гр. Костинброд, с. Петърч, с. Градец, с. Царичина, с. Безден, с. Богьовци. Инвестицията от 5 793 985. 43 лева ще осигури основен ремонт на следните общински пътни отсечки:

• от „Ломско шосе“ до кв. Шияковци, т.нар. „Ценково“ с обща дължина 1,165 км.

• от село Безден до с. Богьовци с обща дължина 1,332 км.

• от село Петърч до гара Петърч, I- ви етап с дължина на участъка 2,550 км.

• от село Градец посока село Царичина, I- ви етап с дължина на участъка 2,064 км.

• от Ломско шосе посока промишлената зона на гр. Костинброд до прелеза „на Джиев“ с дължина 1,568 километра.

За изпълнение на дейностите по проекта, след проведени процедури за обществени поръчки, са избрани следните изпълнители :

- За осъществяване на консултантски услуги при подготовката и реализацията на проекта - „КОНСУЛТАНТСКА КЪЩА РЕШЕНИЯ“ ЕООД с управител г-жа Нели Керезова;

- За осъществяване на проектантски услуги и авторски надзор по време на строителството – „ГЕОКОМ-М“ ЕООД с управител инж. Христо Христов;

- За осъществяване на независим строителен надзор по време на строителството - ДЗЗД „ТЕХНО ЛЕВЪЛ – С КОНСУЛТ“, представлявано от г-жа Костадинка Панайотова;

- За извършване на строително – монтажните работи по проекта - ДЗЗД „Костинброд пътстрой 2018“ с партньори - „УАЙТФИЙЛД ФИНАНС“ ЕООД, „АТЛАС БАЛКАН“ ООД, „УНИВЕРСАЛ ПРОДУКТ“ ЕООД и представляващ г-н Никола Христов.

Срокът за изпълнение на инвестицията по одобрения проект е 36 месеца, които започват да текат от деня на подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ, сключен с Държавен фонд „Земеделие“ – 20 март 2018г. и изтича на 20.03.2021г.

Присъстващи на събитието бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на с. Петърч, г-жа Искра Димитрова- кмет на с. Градец и г-н Симеон Спасов- кмет на с. Голяновци, общински съветници и служители на ОбА-Костинброд. Представители на всички фирми, намиращи се на ул. „Император Константин Велики“ – промишлена зона: г-н Светлин Николчев – „Ролпласт“ АД, г-н Уалид Гарби – „Санитекс Пейпър Продуктс“ ООД, г-н Милчо Василев –“Газтрейд“ АД, г-н Емил Милев – „Галус Треид“ ООД, г-жа Павлина Джиева – “Джиев“ АД, представители от „Марс Армор“ ООД и WEBER –„Сен Гобен Констракшън Продъктс България“ ЕООД. От представителите на фирмите изпълнители на проекта присъстваха: г-жа Нели Керезова - „КОНСУЛТАНТСКА КЪЩА РЕШЕНИЯ“ ЕООД, инж. Христо Христов - „ГЕОКОМ-М“ ЕООД, г-жа Костадинка Панайотова - ДЗЗД „ТЕХНО ЛЕВЪЛ – С КОНСУЛТ“ и г-н Петър Петров - „АТЛАС БАЛКАН“ ООД.

Отец Дамян, заедно с отец Серафим и отец Николай отслужиха молитва за начало на строителната дейност и осветиха обекта, а деца в носии от НЧ “Зора-1914“ раздадоха питка за здраве.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов поздрави гостите, като пожела на строителите успех, бърза и ползотворна работа. Кметът отново заяви, че тези проекти са благодарение на добрата работа и комуникация между държавата, местната власт и бизнеса! Факт е вече и строителството на третото кръгово в град Костинброд, намиращо се на „Ломско шосе“ и ул. „Император Константин Велики“. След кмета, думата беше дадена на строителя г-н Петър Петров – управител на фирма „Атлас Балкан“ ООД. Фирмата не работи за първи път в община Костинброд, именно тя е строителя на ул. „Йордан Йовков“, след водния цикъл. Това заяви един от представителите на изграждането на общинските пътища в общината. Кметът на община Костинброд връчи шампанско на багериста с пожелание за успешна работа.

Очакваният резултат от проекта е икономическото и социално възраждане на селата, както и развитие на бизнеса в промишлената зона и облагородяването на община Костинброд, благодарение на лесния достъп до селата на нейна територия.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.