Парламентът създаде комисия за изясняването на случая с източването на данни от НАП

https://mreja.bg/jalto/parlamentat-sazdade-komisiya-za-izyasnyavaneto-na-sluchaya-s-iztochvaneto-na-danni-ot-nap/57114 Mreja.bg
Парламентът създаде комисия за изясняването на случая с източването на данни от НАП


Народното събрание реши единодушно със 171 гласа "за" да бъде създадена Временна анкетна комисия за изясняването на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на Националната агенция по приходите /НАП/.

Предложението на ГЕРБ, подкрепено в зала, е анкетната комисия да бъде изградена на паритетен принцип.

За председател - от ГЕРБ бе избран Красимир Ципов, а за заместник-председател - Румен Гечев от "БСП за България", предаде БТА.

В комисията влизат общо 15 члена. В срок от три месеца те следва да изяснят всички факти и обстоятелства около изтичането на данни. Вносителите посочват в мотивите си, че освен проверките, извършвани от Комисията за защита на личните данни, ДАНС и другите служби, е редно действия да предприеме и Народното събрание, тъй като случаят представлява заплаха за националната сигурност.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.