Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ви лесни палачинкови пастички от пълнозърнесто спелтово брашно, вишни и шоколадов крем”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
3 яйца, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 1 щипка сода бикарбонат, 1 щипка сол, подсладител на вкус, пълнозърнесто брашно от спелта, 2 шепи вишни, мазнина за намазване, листа мента за украса
За крема: равни части натурално крем сирене и черен шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме с тел яйцата със солта и постепенно прибавяме млякото и содата. Подслаждаме на вкус и слагаме брашно, колкото да получим гъсто палачинково тесто. Накрая добавяме почистените от костилките вишни.
Изпържваме в намазнен тиган по-дебели от нормалните палачинки. По желание може да ги намажем, докато са още горещи, с масло, за да омекнат.
Разтопяваме шоколада на водна баня и го смесваме с крем сиренето. В широка чиния нареждаме палачинките една върху друга като всяка намазваме обилно с крема, за да се получи нещо като торта. Броят на пластовете е по желание.
Нарязваме на малки квадрати като пасти и отгоре шприцоваме розички от същия крем. Украсяваме с листенца мента и цели вишни.
Източник: https:www.24chasa.bg