Откриха европейското по водна топка в Бургас пред над 1000 души

https://mreja.bg/jalto/otkriha-evropeyskoto-po-vodna-topka-v-burgas-pred-nad-1000-dushi/56970 Mreja.bg
Откриха европейското по водна топка в Бургас пред над 1000 души


Над 1000 зрители събра официалната церемония по откриването на европейското първенство по водна топка за юноши U15 в плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ в Бургас. Шампионатът е исторически, защото е първи във възрастта и събра 16-те най-добри отбора от континента, а Европа е домът на световната водна топка.

Пред пълните трибуни на „Парк Арена ОЗК“ дефилираха знамената на държавите-участници, много овации събраха и 40-те доброволци, които работят по организацията.

„За да дойде европейското първенство тук огромна е заслугата на Община Бургас. Не само с построяването на този наистина впечатляващ плувен комплекс, но и с цялостната си политика към спорта, особено към спорта при подрастващите – заяви при откриването Петър Петров, председател на Българска федерация водна топка, който на церемонията бе заедно с д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет на Бургас. - Вярвам, че този шампионат ще остане в историята не само като първият за тази възраст. В Европа се играе най-силната водна топка и затова съм убеден, че тук ще видим бъдещи световни и олимпийски шампиони. Разчитам, че първенството ще даде силен импулс в популяризирането на водната топка в България“

„Хубаво е, че България се връща в голямата водна топка – каза Александър Шостар, член на Бюрото на Европейската лига по плувни спортове (LEN). – Последният голям шампионат в страната ви беше преди 14 години в София, отново европейско за юноши. Тук, в Бургас, разполагате с прекрасна база за развиване на водната топка и на плувните спортове въобще и съм убеден, че ще станем свидетели на едно много интересно и добре организирано първенство.“

След официалната част водните грации от варненския клуб „Торпедо“ показаха красиви ансамблови съчетания в артистичното плуване, както вече е новото име на спорта синхронно плуване.

Двубоите са до неделя, като отборите са разпределени в 4 групи:

А – Унгария, Хърватия, Словакия, Румъния

B – Испания, Гърция, Турция, България

С – Италия, Грузия, Холандия, Русия

D – Сърбия, Черна гора, Словения, Беларус

Входът за зрители е свободен.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.