Отчетоха ръст в строителството през юли спрямо същия месец на 2018 г.

https://mreja.bg/jalto/otchetoha-rast-v-stroitelstvoto-prez-yuli-spryamo-sashtiya-mesec-na-2018-g/64362 Mreja.bg
Отчетоха ръст в строителството през юли спрямо същия месец на 2018 г.


По предварителни данни на Националния статистически институт през юли индексът на продукцията в сектор "Строителство", изчислен въз основа на сезонни данни, е с 1.7 на сто над равнището от предходния месец. Календарните данни показват нарастване от 4.3 на сто на строителната продукция през юли 2019 г. в сравнение със същия месец на 2018 година.

През юли 2019 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонни данни, е над равнището от предходния месец, като продукцията от гражданското/инженерното строителство се увеличава с 2.6 на сто, а от сградното строителство - с 1 на сто.

На годишна база нарастването на строителната продукция през юли 2019 г., изчислено от календарни данни, се определя от положителния темп при сградното строителство, където ръстът е с 8.3 на сто, докато при гражданското/инженерното строителство е регистрирано намаление с 0.8 на сто.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.