От 29 до 31 август в Шанхай ще се проведе Световната конференция за изкуствен интелект

https://mreja.bg/jalto/ot-29-do-31-avgust-v-shanhay-shte-se-provede-svetovnata-konferenciya-za-izkustven-intelekt/57493 Mreja.bg
От 29 до 31 август в Шанхай ще се проведе Световната конференция за изкуствен интелект


От 29 до 31 август Шанхай ще бъде домакин на Световната конференция за изкуствен интелект (WAIC). Събитието ще се фокусира върху свързания интелигентен свят, активиран от развитието на AI технологиите, според организаторите, предава Радио "Китай".

В рамките на конференцията ще има два форума на върха, където представители на бизнеса, международни организации и водещи учени ще обсъдят развитието на индустрията за изкуствения интелект, нейното приложение и управление.

Ще се проведат също и десет подфорума, които обхващат теми като интелигентен алгоритъм, чипове и интелигентен хардуер, автономно шофиране и AI + 5G.

Към конференцията ще има изложбена площ от 17 000 квадратни метра, на която посетителите ще могат да видят иновативни приложения, свързани с индустриалната екология, приложения на изкуствен интелект в градското планиране и управление, в автономното шофиране и граничните технологии.

Около 300 компании ще участват в изложението, а половината от гост-лекторите на конференцията са от чужбина.

През миналата година Шанхай бе домакин за първи път на Световната конференция за изкуствен интелект. Тогава главните и съпътстващите я форуми и събития привлякоха 200 000 посетители и 72 000 гости от над 40 страни. До 2020 г. градът планира да създаде шест демонстрационни зони за иновативно приложение на изкуствен интелект и 60 сценария за неговото прилагане.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.