Оставиха в затвора обвинен за палеж, застрашил хора в жилищен блок в Монтана

https://mreja.bg/jalto/ostaviha-v-zatvora-obvinen-za-palezh-zastrashil-hora-v-zhilishten-blok-v-montana/75766 Mreja.bg
Оставиха в затвора обвинен за палеж, застрашил хора в жилищен блок в Монтана


Окръжен съд – Монтана отказа да постанови по-лека мярка за неотклонение на задържания под стража в Затвора – Враца, Ц. П. В. - обвинен за палеж на автомобил, след който избухна експлозия в жилищен блок в Монтана, нанесени бяха големи щети и бе застрашен живота на много хора.

През нощта на 7 октомври 2019 г. в гараж на жилищна кооперация в Монтана избухна взрив, който унищожи лек автомобил „Волво Х Ц -60“ , ползван от адвоката К. И. Б., и нанесе щети на цялата сграда. На 23 октомври полицията арестува за престъплението Ц. П. В., а ден по-късно Окръжна прокуратура – Монтана поиска постоянна марка „Задържане под стража“ и съдът я постанови.

Задържаният - 55-годишният Ц. П. В., и двамата му защитници поискаха от съда мярката му да бъде изменена в по-лека -„Домашен арест“, заради тежкото му здравословно състояние след претърпяна травма през 2011 г. и разколебаните , според защитата, предположения, че той е извършител на палежа. След съвещение Окръжен съд – Монтана обяви, че оставя без уважение искането за по-лека мярка за неотклонение на Ц. П. В.

Събраните досега на Досъдебното производство доказателства не разколебават обоснованото предположение, че той е извършител на деянието, което е с висока степен на обществена опасност,а характеристичните данни и свидетелството за съдимост на обвиняемия, в което са вписани 17 присъди, показват, че ако бъде освободен има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, обоснова се съдът. Относно медицинската документация за здравословни проблеми от 2011 г., те не са попречили на задържания да извърши след това поне 4 престъпления, за които е осъждан, а при необходимост може да му бъде оказана лекарска помощ в затвора или в специализирано лечебно заведение, обяви съдът.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.