Опасен вятър довя 4 бала вълни на морето

https://mreja.bg/jalto/opasen-vyatar-dovya-4-bala-valni-na-moreto/58554 Mreja.bg
Опасен вятър довя 4 бала вълни на морето


Жълт код за вълнение на морето до 4 бала издава Националният институт по метеорология и хидрология, съобщиха от БТА.

В страната днес не се очакват опасни метеорологични явления, но за крайбрежието на морето - в областите Добрич и Бургас, ще е ветровито и вълнението на морето ще се усили до 4 бала. За тези области Националният институт по метеорология и хидрология обявява за днес жълт код за високи вълни по морето, съобщиха от НИМХ.

Оценката на вълнението на морето се прави по скала от 9 бала, разработена от Световната метеорологична организация /СМО/ при Организацията на обединените нации.

При 0 бала морето е напълно спокойно, а височината на вълната е 0 метра. При вълнение от 4 бала, което по скалата на СМО се определя като умерено вълнение, морските вълни достигат до височина от 1,5 до 2,5 метра. Последната степен от скалата е 9-ата и тя е при изключително вълнение на морето, при което височината на вълните е до 14 метра.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.