Обзор бе домакин на обучаващи се доброволци от различни страни

https://mreja.bg/jalto/obzor-be-domakin-na-obuchavashti-se-dobrovolci-ot-razlichni-strani/64262 Mreja.bg
Обзор бе домакин на обучаващи се доброволци от различни страни


До вчера млади хора от Испания, Италия, Гърция, Северна Македония, България, Турция и Румъния се обучаваха на тема доброволчество в красивия морски град Обзор. Градът бе домакин на международен младежки обмен, финансиран по програмата Еразъм+, на тема “Доброволчеството: Инструмент за овластяване на младежта” от 31 август до 8 септември.

Целта на проекта е отношението на младите хора към доброволчеството да бъде развито и променено в позитивна посока и те да научат повече за това как могат да бъдат полезни в обществото. В програмата на обмена бяха включени открити сесии за младежи и организации от местната общност, на които бяха представени програмите Еразъм+ и Европейски корпус за солидарност.

Среща с кмета на град Обзор Христо Янев също бе включена в програмата. Бяха дискутирани темите за доброволческите инициативи и как те биха могли да бъдат подкрепяни от местната общност и от местната власт. Г-н Янев разказа за включването на младежи от град Обзор в дейностите на проекта и насърчи младите хора да продължават да развиват потенциала си в посока на доброволческата работа.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.