Обвиняемият за убийството на варненския диджей е задържан под стража

https://mreja.bg/jalto/obvinyaemiyat-za-ubiystvoto-na-varnenskiya-didzhey-e-zadarzhan-pod-strazha/56896 Mreja.bg
Обвиняемият за убийството на варненския диджей е задържан под стража


В ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“ е обвиняемият за предумишленото убийство на варненския диджей, извършено през 2015 г., съобщиха от прокуратурата.

50-годишният Константин Б. е привлечен като обвиняем тези дни за предумишленото убийство на известния варненски диджей Тодор Тодоров, извършено с особена жестокост през февруари 2015 г. Тогава с нож пред дома му в кв. „Левски“ е убит диджеят.

До произнасянето на съда 50-годишният мъж е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор.

Според Окръжната прокуратура във Варна авторството на тежкото криминално деяние е доказано в достатъчна степен на този етап на наказателното производство. Състав на Варненския окръжен съд е споделил аргументите на прокуратурата, че ако е на свобода, Константин Б. може да се укрие или да извърши престъпление с оглед естеството, завишената степен на обществена опасност на деянието и размера на санкцията за квалифицирано убийство по член 116 от НК – от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.