Община Монтана получи 7 машини за рискови ситуации

https://mreja.bg/jalto/obshtina-montana-poluchi-7-mashini-za-riskovi-situacii/63877 Mreja.bg
Община Монтана получи 7 машини за рискови ситуации


Два високо проходими автомобила, багер, спасителна платформа с вишка, два мини челни товарача и селскостопански трактор са новата техника в парка на общинското предприятие „Чистота” в Монтана. Оборудването бе представено от кмета Златко Живков пред журналисти. В изявлението си той поясни, че новите превозни средства са доставени по проект за трансгранично сътрудничество между Монтана и румънската община Моцацей, който трябва да приключи през март следващата година. Общият бюджет на проекта е 773 960 евро като 421 хиляди от тях ще усвои община Монтана. Оборудването ще помогне за по-добро управление на действията в рискови ситуации и в труднодостъпни хълмисти терени. Ще бъде изготвено и ръководство за подготовка на гражданите при бедствия и проведени обучения за доброволци на разменни гостувания в двата партньорски града.

„Това е третият проект, чрез който се обновява автопарка на общинското предприятие „Чистота”. Техниката в него се използва интензивно, тъй като капацитетът на комуналните услуги в града се увеличава непрекъснато. Оборудването се износва бързо, затова проекти като този са изключително важни за нас”, каза още Живков.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.