Нови улици, детски площадки и паркоместа искат съветниците от ГЕРБ във Велико Търново

https://mreja.bg/jalto/novi-ulici-detski-ploshtadki-i-parkomesta-iskat-savetnicite-ot-gerb-vav-veliko-tarnovo/73640 Mreja.bg
Нови улици, детски площадки и паркоместа искат съветниците от ГЕРБ във Велико Търново


Нови улици, детски площадки, паркоместа и стълбищни ремонти да залегнат в Инвестиционната програма на Велико Търново, предлагат от ГЕРБ.

"Продължава подобряването на градската среда във Велико Търново. И в предходния мандат, и по време на предизборната кампания, поехме ангажимента да не спира облагородяването на кварталите, обновяването на улици, стълбища и тротоари, изграждането на още детски площадки". Това коментира председателят на групата на ГЕРБ във Великотърновския общински съвет Деян Хаджийски, по повод внесените от него предложения на групата.

Десет са обоснованите и разчетени с прогнозни разходи искания, които съветниците от ГЕРБ предлагат да бъдат взети предвид при съставянето на следващия бюджет. „Всяко от тях е съобразено с желанията и предложенията, заявени по време на срещите ни с граждани“, коментира Деян Хаджийски.

Ремонт на ул. "Пенчо Цонев" в Килифарево, която е част от общинския път Килифарево - Плаково, предлага групата на ГЕРБ. С това ще се подобри транспортната инфраструктура, ще се осигури безопасен трафик, ще се гарантира и нормално движение на общинския и училищен транспорт.

Ремонт на стъпала и стълбищни улици, в т.ч. и парапети в град Велико Търново е друго от предложенията. Въпреки множеството вече осъществени стълбищни ремонти, в различни райони на града има необновявани от 30-40 години стъпала, подчертават съветниците от ГЕРБ.

Те предлагат още да се обнови детската площадка и съоръженията към нея в междублоковото пространство на кв. 27 ( ул.“Ниш“ 6 - 8 ), а също и да се изградят нови площадки в междублоковото пространство на кв. „Бузлуджа“ – ул. „Д. Чоканов“ и в пространството на ул. „Д. Бойнозов“.

Сред предложенията е благоустрояване на междублокови пространства, алеи и паркинги в кв. "Колю Фичето", подпорни стени и отводняване, а също така обособяване на паркоместа на ул. "Полтава".

Възстановяване на подпорна стена на ул. "Полтава", при светофара за МЕТРО, е друго от предложенията на съветниците от най-голямата група.

От ГЕРБ настояват също и за две нови улични отсечки - изграждане на ул. "Козлодуй", в участъка “Мармарлийска“ – Скален венец, с дължина на участъка 500 м. И също изграждане на ул. "Борис Богданов" (1-ви, 2-ри и 3-ти участък) в кв. Бузлуджа. С изграждането на двете улици, заедно с прилежащите мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, съществено ще се подобрят условията на живот на гражданите в тези райони на Велико Търново, обосновава предложението си групата на ГЕРБ във ВТОбС.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.