НФСБ със сигнал до главния прокурор за купуване на гласове

https://mreja.bg/jalto/nfsb-sas-signal-do-glavniya-prokuror-za-kupuvane-na-glasove/57250 Mreja.bg
НФСБ със сигнал до главния прокурор за купуване на гласове


Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от патриотичната формация Валентин Касабов и Христиан Митев внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с продължаващото нарушаване на изборното законодателство и купуването и продаването на гласове.

Сигналът е в резултат на ангажиментите, поети по време на среща между депутатите от НФСБ, главния прокурор и вътрешния министър, провела се във вторник в Народното събрание. Посочени са над 15 случая от последните избори за членове на Европейския парламент, като са дадени конкретни имена, адреси и схеми за разпространение на суми срещу купуване на гласове за ДПС.

Така например, в село Бутан, община Козлодуй, област Враца по данни на кмета на село Бутан е извършено масово организирано заплащане срещу гласуване в полза на ПП ДПС. Това е ставало в магазин за хранителни стоки, се посочва в сигнала.

Посочват се и случаи за купуване на гласове в Дупница като са дадени конкретните места и имена.

„Настояваме да извършите проверка и в населените места в Северна България, изброени по-долу, тъй като е впечатляващо масовото гласуване за листата за евродепутати на ПП ДПС в избирателни секции, обслужващи райони и махали с доминиращо циганско население“, посочват авторите на сигнала и цитират врачанските села Малорад, Галиче, Бутан, Лесура, както и плевенското село Буковлък.

Валери Симеонов и народните представители от НФСБ настояват за проверка на изнесените данни и ако се установи извършването на престъпление – да бъде образувано наказателно производство срещу виновните лица.

НФСБ разчита на организирането и провеждането на мащабна кампания преди и по време на изборите за местни органи на властта, така че да се постигне ограничаване на разпространяващата се като чума практика за влизане в политиката чрез купуване на гласове.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.