Нено Димов потушава утре бунт край Созопол

https://mreja.bg/jalto/neno-dimov-potushava-utre-bunt-kray-sozopol/58645 Mreja.bg
Нено Димов потушава утре бунт край Созопол


Mинистърът на околната среда Нено Димов пристига утре в созополското село Атия, за да успокоява местните за предстоящото изграждане на депо за временно съхранение на опасни битови отпадъци.

Визитата му с тях е насрочена за 11,30 ч. и съвпада с интервала от 10 до 13,30 ч.., в който смятат да блокират разклона за селото от пътя Бургас-Созопол.

Жителите на Атия протестират, че никой не ги е питал дали искат депото, което според тях било рисково за екологията на района, но им го натрапили без тяхното съгласие. Притесненията им са, че сметището трябва да се появи на 300 метра от последните къщи на селото.

Миналата седмица местните бойкотираха събрание с представители на МОСВ и демонтративно го напуснаха като поискаха директна среща на място с министъра. После Нено Димов ги покани за петък в София, но от инициативния комитет му отказаха.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.