Нено Димов подписа договор за изграждане на водна инфраструктура с ВиК - Русе

https://mreja.bg/jalto/neno-dimov-podpisa-dogovor-za-izgrazhdane-na-vodna-infrastruktura-s-vik-ruse/57512 Mreja.bg
Нено Димов подписа договор за изграждане на водна инфраструктура с ВиК - Русе


Министърът на околната среда и водите Нено Димов и д-р инж. Сава Савов, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе, подписаха договор за изграждане на ВиК инфраструктура. Общият размер на инвестицията е над 131,8 млн. лв. Оперативна програма „Околна среда (ОПОС) 2014-2020 г.“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 95,9 млн. лв. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

?o пpoe?тa щe бъдe pexaбилитиpaнa, pe?oнcтpyиpaнa и дoизгpaдeнa oбщo 123 ?м BиK мpeжa зa гpaдoвeтe Русе и Тутракан. C ycпeшнoтo изпълнeниe нa дeйнocтитe пo пpoe?тa 138 250 житeли щe имaт дocтъп дo пoдoбpeнo вoдocнaбдявaнe. Oчa?вa ce зaгyбитe нa вoдa във водопроводната мрежа дa нaмaлeят c 19 %. Предвижда се проектиране и изграждане на интегрирана географска информационна система и въвеждане на система за дистанционен мониторинг нa преливници и на ниво водно количество в ключови точки от главните канализационни колектори.

Директните ползи за населението са свързани с намаляване на риска от замърсяване на водни басейни чрез увеличаване на ефективността при събирането, отвеждането и пречистването на отпадъчни води и с подобряване нивото на предлаганите ВиК услуги.

Срокът за изпълнение на проекта е 49 месеца.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.